Bij ons in de gemeente is een jong iemand die wat opvang en begeleiding nodig heeft. Kunnen jullie hem niet plaatsen en meenemen in het programma?
Een bijbelschool is meestal niet geschikt voor opvang, dat vraagt echt een andere aanpak. Bijbelschool C7 is zeker niet geschikt omdat we de studenten vanaf het begin willen meenemen in een stuk bediening. Een zekere stabiliteit is daar toch wel voor nodig.

Ik lees dat de bestuurders van deze school lid zijn van de pinksterbeweging. Ik ga naar een andere kerk, is dat een probleem?
We hebben alle jaren studenten gehad met verschillende kerkelijke achtergrond. Van evangelisch tot reformatorisch, van gematigd pinksteren tot extreem charismatisch enz. Dat heeft geen problemen gegeven, studenten leerden van elkaar en kregen respect voor elkaar. En omdat het onderwijs op C7 niet als de enige waarheid geponeerd wordt en er veel ruimte is voor discussie is het een verrijking voor iedereen. Overigens hebben de lesgevers ook verschillende achtergronden. Zo’n samenwerking kan zeer vruchtbaar zijn, zie het nieuwe boek van Wim Kok en Raymond Hausoul: Jezus geneest

Ik lees dat de studenten moeten prediken en dat kan ik niet en dat zal ik ook nooit durven. Is deze bijbelschool dan wel geschikt voor mij?
Een van de kenmerken van deze bijbelschool is dat we grensverleggend willen zijn. Van buitenaf gezien lijkt dat wel eng of voor jou zelfs onmogelijk, maar we helpen je erbij en het gaat stap voor stap. Voordat je het beseft ben je in een paar weken tijd over zoveel grenzen gestapt dat je ineens veel meer durft en kan. De meeste studenten krijgen dan de smaak te pakken en zien uit naar het volgende avontuur. En zelfs als het bij jou wat langzamer gaat is daar altijd ruimte voor. En als je het even moeilijk krijgt geven we je gewoon een time-out en wordt je geholpen om alles te verwerken en op een rijtje te krijgen.

Ik heb gehoord over de huisregels en dat alle uren van de dag ingedeeld zijn. Dat vind ik voor een jongeren weekend al vervelend, hoe houd ik dat dan 10 maanden vol?
Elke vorm van samenleven brengt regels met zich mee, waarvan de meeste ongeschreven zijn. In Bijbelschool C7 zijn ze op papier gezet omdat er elk jaar weer een nieuwe groep bij Jasper en Talina komt wonen. Iedere student heeft immers zijn eigen achtergrond en zijn eigen manier om met anderen om te gaan. Als je dan geen afspraken maakt wordt het een rommeltje.

Niet alle uren van de dag zijn ingedeeld en je hebt gemiddeld 2 tot 3 uur per dag vrij. Tien maanden lijken lang, maar de ervaring van de meeste studenten is dat de tijd voorbij vliegt, mede doordat het programma zo afwisselend is.